Met drone inspectie zijn alle inspecties mogelijk!

Een drone maakt dat geen enkele plaats nog onbereikbaar voor je is. Aan de binnenkant van een ruimte die besloten is, uitgestrekte sites of hoge constructie, alles is vanaf nu bereikbaar met drone inspectie. De allernieuwste drone technologie zorgt ervoor dat outdoor en indoor inspecties op een efficiënte, veilige en snelle manier kunnen worden uitgevoerd. Voordelen zijn onder andere veiligheid, breed en gedetailleerd overzicht, live registraties, makkelijk en eenvoudig in te zetten en duurzaamheid.

Wat wordt er bedoeld met outdoor inspecties?

Als je iets wilt inspecteren dat door hoogte of grote afstand ver buiten je bereik is, kan dat een flinke uitdaging zijn. Gelukkig kan je door drone technologie toe te passen veel kosten en onnodige risico’s vermijden. Binnen zeer korte tijd is je drone op de plek die je wilt inspecteren: de inspectieronde kan beginnen! Op een afstand van ongeveer vijftien meter, kan de drone erg nauwkeurig zaken in beeld brengen. De camera heeft namelijk een uitgebreide zoomfunctie, namelijk dertig maal optische zoom. Zo worden zelfs de kleinste details vastgelegd. Ook is de drone uitgerust met een warmtebeeldcamera die de temperatuurverschillen visualiseert. Zo worden mogelijke onregelmatigheden blootgelegd. Bij outdoor inspecties kun je denken aan windturbines, vaststellingen van schadegevallen, traffic control, telecom, gebouwen en hoogspanningsmasten.

Wat zijn indoor inspecties dan precies?

Bij indoor inspecties moet je denken aan schoorstenen, grotten, kelders, rioleringen, grote leidingen en tanks. Het maakt inspecteren in besloten ruimtes een stuk eenvoudiger. Er worden voor indoor inspecties zogenaamde “boldrones” gebruikt. Zonder problemen worden door deze apparaten risicovolle luchtkwaliteit en beperkte toegang van ruimten die besloten zijn getrotseerd. De “boldrone” heet zo, omdat hij in een bolvormige kooi zit. De propellers worden zo beschermd en hij kan vlot en veilig door kleine ruimtes bewegen.