3 redenen waarom je natuurlijke cosmetica zou moeten gebruiken

De meeste mensen gebruiken elke dag cosmetica, of het nu gaat om scheerproducten, aftershave lotion voor mannen of een gezichtscrème voor vrouwen, of gewoon klassieke producten zoals make-up.

Maar weet je eigenlijk wel welke ingrediënten er zitten in de producten die je elke dag gebruikt en welke jouw lichaam elke dag opneemt? Conventionele cosmetica bevatten vaak stoffen die problemen kunnen veroorzaken. Het gaat bijvoorbeeld om siliconen, parabenen, microplastics of geurstoffen.

Geen van deze stoffen is ernstig levensbedreigend, maar het milieu en de mens kunnen er op lange termijn onder lijden. Al deze problematische bestanddelen komen niet voor in natuurlijke gezichtsverzorging. Bekijk hieronder de belangrijkste voordelen van het gebruik van natuurlijke producten in jouw dagelijks leven.

1. Beter voor de gezondheid

Er zijn ontelbaar veel verschillende lichaams- en schoonheidsproducten. Van douchegels en shampoos, over crèmes en lotions tot deodorants en make-up.

De meeste mensen gebruiken elke dag verschillende producten – en deze producten kunnen ingrediënten bevatten die zelfs via de huid in de bloedbaan terecht kunnen komen. Minerale oliën of parabenen zijn een klassieker onder deze problematische ingrediënten.

Aangezien natuurlijke gezichtsverzorging deze stoffen niet bevat, stel je jezelf niet bloot aan dit gevaar.

2. Beter voor het milieu

Microplastics worden een steeds groter probleem, aangezien deze minuscule plastic deeltjes door hun kleine formaat overal binnendringen.

Microplastics worden in veel traditionele cosmetica aangetroffen. Het grote probleem is dat afvalwaterzuiveringsinstallaties deze kleine plastic deeltjes niet effectief kunnen uitfilteren.

Het gebruik van microplastics in natuurlijke gezichtsverzorging wordt verboden. Zo bent je niet alleen vriendelijk voor de natuur, maar ook voor jouw gezondheid op lange termijn.

3. Goed voor jouw huid

Misschien is het je opgevallen dat natuurlijke cosmetische reinigingsmiddelen (douchegel of shampoo) minder schuimen dan traditionele producten. Veel mensen voelen zich minder schoon en grijpen daarom terug naar traditionele producten.

Conventionele producten bevatten veel schuimvormende chemische additieven. Ze schuimen goed, maar maken de huid droog.

Natuurlijke cosmetica zijn meestal zachter voor de huid en het haar, omdat deze stoffen ontbreken. Zo reinigen ze de huid zonder haar te beschadigen.