Zo kies je het beste matras van 220 x 90 voor jou

matras 220 x 90

Een matras uitzoeken is iets waar je echt de tijd voor moet nemen. Het begint vaak bij de afmetingen, maar dan ben je er natuurlijk nog niet. Ben jij aan de lange kant en wil je graag een eenpersoons bed? Dan is een matras van 220 x 90 wellicht de beste optie. Als je echter eenmaal de afmetingen hebt gekozen, dan begint het echte werk pas.

matras 220 x 90

Waar je op moet letten

Je hebt de afmetingen bepaald. Goed zo, dat is de eerste stap. Nu komt de rest. De inhoud en stevigheid van het matras is namelijk ook heel belangrijk. Welk matras het beste is voor jou hangt onder andere af van:

  • je slaaphouding: slaap jij op je zij, je rug of je buik?
  • je klachten: heb je momenteel last van bepaalde spieren of gewrichten?
  • je slaapcomfort: slaap jij liever op een lekker hard matras of mag het iets zachter?
  • Je lichaamstemperatuur: heb jij het heel snel warm ‘s nachts of juist niet?

Je slaaphouding

Iemand die op de zij slaapt heeft heel andere versteviging en steun nodig dan bijvoorbeeld iemand die op de buik slaapt. Het is goed om daar rekening mee te houden als je een matras uitzoekt. Wanneer je bijvoorbeeld een buikslaper bent dan lig je op een te hard matras vaak in een slechte houding. Je rug ligt namelijk in een soort kromming omdat je hoofd en schouders omhoog worden gehouden door het harde matras. Als je dan kiest voor een matras dat iets zachter is, dan lig je waarschijnlijk al beter. Je kunt zelfs een verstelbaar matras kiezen waarmee je het bovenste deel iets lager kunt zetten.