Wat zijn de vloerisolatie kosten om rekening mee te houden?

Het komt vandaag de dag steeds vaker voor dat mensen ervoor gaan kiezen om niet alleen maar bijvoorbeeld hun dak en muren, maar ook hun vloer te laten isoleren. Dat kan een interessante keuze zijn, want je zou het misschien op het eerste gezicht niet vermoeden, maar ook via de vloer kan er heel wat warme lucht de woning verlaten. Ben jij van plan om de vloer in je huis te laten isoleren? In dat geval dien je zeker en vast rekening te houden met de kosten die daaraan verbonden zijn. De exacte vloerisolatie kosten waar je aandacht aan dient te besteden in de praktijk laten we je hieronder ontdekken. Op deze manier krijg je een goed beeld van de gemiddelde kosten die je moet betalen.

Is je vloer isoleren nu echt de moeite waard?

Voordat we dieper ingaan op de vloerisolatie kosten waar je aandacht aan zal willen besteden is het van cruciaal belang om jezelf de vraag te stellen of de vloer isoleren in je woning nu echt interessant is of niet. Dat kan zeker het geval zijn. Dit omwille van twee redenen, namelijk:

  1. Er kan behoorlijk wat warme lucht via de vloer ontsnappen uit de woning;
  2. De vloer voelt bij het ontbreken van isolatie behoorlijk koud aan; 

We zouden dus kunnen stellen dat het niet voorzien van vloerisolatie niet alleen nefast is voor je portefeuille, maar zeker ook voor het comfort welke je ervaart in je woning. Omwille van deze reden is het zeker een aanrader om grondig na te denken over de gemiddelde kosten die verbonden kunnen zijn aan het voorzien van vloerisolatie. Ben je benieuwd om te ontdekken met welke kostprijs je op dit vlak rekening dient te houden? Dan moet je vooral nog even verder blijven lezen. 

Keuze tussen verschillende isolatiematerialen 

De vloerisolatie kosten worden in de praktijk uiteraard voor een niet onaanzienlijk deel bepaald door het type isolatiemateriaal waarvan sprake is. Wat dit isolatiemateriaal betreft zal je tot de vaststelling komen dat er rekening kan worden gehouden met de hieronder terug te vinden prijsverschillen:

  1. Gespoten PUR kost gemiddeld zo’n 25 à 35 euro;
  2. Vloerisolatiekosten kosten gemiddeld zo’n 15 à 40 euro; 
  3. Isolatiechape kost gemiddeld zo’n 25 à 35 euro;
  4. Vloerisolatiedekens kosten gemiddeld zo’n 15 à 35 euro;

Voor de bovenstaande prijzen geldt uiteraard dat ze per vierkante meter zijn, inclusief BTW, maar exclusief de plaatsing. Voordat je over gaat tot het bestellen van de isolatiematerialen voor jouw vloer is het alvast een absolute aanrader om rekening te houden met niet alleen de kosten die eraan verbonden zijn, maar ook met de manier waarop het materiaal kan worden geplaatst. 

Hoe de vloerisolatie kosten drukken?

Ben je een beetje geschrokken van de vloerisolatie kosten waarvoor er een offerte werd gemaakt? In dat geval zal je, je wellicht de vraag willen stellen hoe je deze kosten mogelijks enigszins kan drukken. Dat kan op verschillende manieren gebeuren. Je doet er bijvoorbeeld altijd goed aan om deze kosten even te gaan vergelijken bij verschillende partijen die isolatiematerialen verkopen. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens een aanrader om alle isolatiematerialen in één keer aan te schaffen. Op deze manier ben je vaak over het algemeen echt heel wat goedkoper uit.