Wat is een schade motor?

Ik wil van mijn motor af

Een Schademotor is in de motor industrie een bekende term. Maar wat betekent dit nou eigenlijk? Simpelweg betekent dit dat er schade is aan de betreffende motor. Er zijn veel verschillende soorten schade. Er kan een algehele schade aan de motor zijn door bijvoorbeeld het omvallen van de motor. De motor heeft dan op verschillende plekken schade. Ook kan er een kleine schade aan de motor zijn. Dit kan door zware weersomstandigheden komen. Er kunnen dan gaten in de motor komen. Een ander voorbeeld van schade is een doorgebrande remkabel. Hier is ook reparatie voor nodig.

Iemand anders maakt schade

De juiste oplossing voor repareren van schade aan een motor verschilt per motor. Dit ligt namelijk aan hoe erg de schade is. Ten eerste is het belangrijk dat je schade meldt aan de verzekering. Zij kunnen je vaak helpen en gepast advies geven. Wanneer er schade is gemaakt aan de motor maar de dader niet bekend is, kun je ervoor kiezen op een beroep te doen op het waarborgfonds Motorverkeer. Dit is een fonds die schade kan vergoeden wanneer er schade is aangericht aan de motor door een ander motorvoertuig.

Jijzelf maakt de schade

Ook in dit geval kun je contact opnemen met de verzekering. Ook hier kunnen zij jou advies in geven. Misschien dat het nog binnen de verzekering valt en je het zo op kunt lossen. In sommige gevallen wordt de schade niet vergoed en zul je zelf de  kosten moeten betalen voor de reparatie. Vraag van tevoren hoeveel de reparatie gaat kosten. Het kan voorkomen dat de kosten erg hoog oplopen. Wanneer je hier geen geld voor hebt omdat de shade zo groot is kun je nadenken over andere opties. Je kunt de Motor verkopen of laten slopen.