VCA trainingen voor een veilige werkplek

VCA trainingen

VCA trainingen zijn trainingen waarmee je veiligheid kunt waarborgen in je werk. Hoewel dit niet verplicht is voor de wet, kun je met een VCA diploma laten zien dat je veilig werkt. En dat kan uitkomst bieden. Zeker wanneer je met opdrachtgevers werkt in een vakgebied waar risico’s op de loer liggen bij het werk, geeft een VCA diploma je een streepje voor. Je kunt je aanmelden voor VCA trainingen via deze website. Er zijn verschillende VCA trainingen die ook nog op verschillende manieren te volgen zijn. 

Basis VCA training en VOL-VCA training

De basis VCA trainingen zijn er voor iedere werknemer die te maken krijgt met risico’s op het werk. Specifiek voor leidinggevenden is er de VOL-VCA. Dit staat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggeven. De basis VCA trainingen zijn dus voor iedere werknemer om individueel aan te kunnen tonen dat zij weten hoe ze veilig en gezond kunnen werken, de VOL-VCA is voor leidinggevenden om aan te kunnen tonen dat zij in staat zijn de risico’s voor zowel zichzelf als de werknemers die zij leiding geven te herkennen en hiermee om te kunnen gaan. 

VCA trainingen

Online, uit een boek of in de klas

Zowel de basis als de VOL-VCA trainingen zijn op verschillende manieren te volgen. Er zijn e-learning trajecten, er is een boek voor de VCA trainingen en er kunnen klassikale VCA trainingen gevolgd worden. Tijdens VCA trainingen wordt aandacht besteed aan arbeidsomstandigheden, eisen van werkplekken en persoonlijke beschermingsmiddelen, maar ook gevaarlijke stoffen, werken op hoogte en hijs- en hefwerktuigen zijn onderdeel van de cursusonderwerpen. Andere aspecten die aan bod komen zijn brand- en explosiegevaar en signalering. Bekijk deze pagina voor het aanbod aan VCA trainingen.