Snowboard stijlen

snowboard-bestellen

Met de evolutie van snowboarden als officiële wintersport zijn er veel verschillende stijlen ontstaan ​​die soms een ander type snowboard of andere variaties in uitrusting gebruiken. Veel van deze stijlen kunnen zowel voor recreatief snowboarden als voor competitieve snowboardwedstrijden worden gebruikt. Het belangrijkste om te weten is welke apparatuur je moet gebruiken en wat de stijl eigenlijk inhoudt. Ondanks de verschillende beschikbare stijlen, delen ze soms veel overeenkomsten, zowel groot als klein. Soms is de manier waarop snowboard bindingen worden gebruikt enigszins aangepast of soms kunnen de hele snowboards zelf worden aangepast aan de behoeften van die specifieke stijl.

Veel voorkomende stijlen

Drie stijlen die veel worden gebruikt voor zowel recreatieve als professionele doeleinden zijn freeride, freestyle en snowboard races. Freeriden heeft meestal geen vaste regels of cursussen, dus het wordt meestal gedaan op natuurlijk onverzorgd terrein. Dit is wat het onderscheidt van freestyle, aangezien freestyle meestal gebruik maakt van door de mens gemaakte structuren zoals rails om trucs uit te voeren of andere technische ritten zoals jibs. Snowboard racen is een race waarbij rijders door een aangelegd parcours moeten navigeren met een reeks poorten waar ze doorheen moeten. Races hebben 3 formaten die races voor enkelvoudige personen, parallelle cursussen of SBX zijn. De rijders worden vaak gesponsord door sportkleding fabrikanten, bijvoorbeeld de fabrikant van snowboard helmen.

Andere stijlen

Er zijn ook andere stijlen die minder vaak voorkomen of niet zo vaak worden beoefend voor recreatieve doeleinden. Een populaire stijl is big air, die meestal plaatsvindt in wedstrijden. Hier voeren rijders trucs uit van verschillende complexiteit in de lucht met als doel zoveel mogelijk hoogte en afstand te behalen terwijl ze toch een schone landing veiligstellen. Een vergelijkbare stijl die meer op de truc is gericht, is de halfpipe waar ze in een speciaal gebouwde helling rijden en deze hellingen gebruiken om trucs uit te voeren op en in de lucht. Andere stijlen zijn ook alpine snowboarden en de slopestyle die ook op specifieke gebieden letten.