Portugese tegels

Je kunt Portugese tegels in verschillende stijlen en motieven verkrijgen. Hiermee haal je de vrolijke Mediterrane sfeer in huis. Portugese tegels kun je zowel voor de vloer als voor de wand gebruiken. Oorspronkelijk zijn Portugese tegels gemaakt van cement, maar tegenwoordig heb je ook Portugese tegels van keramiek. Voor welk soort kun je het beste kiezen?

Portugese tegels van cement

De Portugese cementtegels hebben echt een authentieke uitstraling. Ze worden met de hand gemaakt, waardoor elke tegel uniek is. Dit kan wat afwijkingen en kleurverschillen geven. Sommige mensen vinden dit juist mooi, terwijl anderen dit liever niet zien.

De tegels zijn alleen voorzien van een toplaag van marmerpoeder. Hierdoor zijn de tegels gevoelig voor vlekken, krassen en chemische middelen en vergen dus meer onderhoud. Om de tegels zoveel mogelijk te beschermen, zou je ze kunnen impregneren.

Portugese keramische tegels

Keramische tegels met Portugese look zijn qua uitstraling nauwelijks te onderscheiden van de Portugese cementtegels. Aangezien ze machinaal worden vervaardigd, is het aanbod veel uitgebreider. Doordat ze zijn afgewerkt met een glazuurlaag zijn ze niet gevoelig voor vlekken, krassen en chemische middelen. Hierdoor vergen dit soort tegels ook weinig onderhoud.