Medior SEO specialist Haarlem? Aan deze kwaliteiten moet je voldoen!

Als je op zoek gaat naar een vacature als Medior SEO specialist Haarlem, zijn er wel bepaalde vaardigheden die jij moet bezitten wil je een kans maken. Ben jij benieuwd wat deze vaardigheden zijn? In dit artikel zullen we de kwaliteiten kort bespreken zodat jij een goed beeld hebt welke competenties jij moet bezitten. Hierdoor weet je zeker dat je zelf goed voorbereid het gesprek aangaat voor medior SEO specialist.

Medior SEO specialist Haarlem moet alles weten over SEO

Als je medior SEO specialist Haarlem wilt worden is het nodig dat je diepgaande kennis hebt van SEO. Zo moet je op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Ook dien je trends in de gaten te houden zodat je altijd een goede keuze zult maken in de SEO-wereld. Hierbij is het noodzakelijk om te begrijpen hoe zoekmachines werken en welke strategie je allemaal nodig hebt om een website te optimaliseren met als doel dat deze beter in de zoekmachines vindbaar zal worden.

Ervaring met tools

Als medior SEO specialist Haarlem heb je ook ervaring met het uitvoeren van SEO analyses en weet je daarbij ook hoe je verschillende SEO tools kunt gebruiken. Je voert hierbij zoekwoordonderzoek, uitmaakt concurrentieanalyses en gebruik diverse tools zoals Google Analytics, SEMrush en dergelijke programma’s. Deze analytische vaardigheden stellen jou als persoon namelijk in staat om kansen te identificeren waardoor je een website kunt optimaliseren.

Je moet ook wat van de techniek afweten

Naast bovenstaande principes die je echt moet kunnen als medior SEO specialist Haarlem, moet je ook beschikken over technische kennis van websites. Je moet namelijk begrijpen hoe websites zijn opgebouwd en welke technische aspecten je kunt aanpassen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld canonical tags, robots.txt en de laadsnelheid. Als je deze problemen namelijk kunt identificeren en kunt oplossen kun jij ervoor zorgen dat de website van je klanten onderscheidend is waardoor je betere posities in de zoekmachines van Google zult krijgen.

Medior SEO specialist Haarlem voor content optimalisatie

Een goede medior SEO specialist Haarlem heeft ook een sterke content optimalisatie en creatieve vaardigheid. Hierbij moet je in staat zijn om verschillende relevante zoekwoorden te identificeren en deze op een natuurlijke wijze te integreren in de content die de klant reeds heeft. Daarbij dien je ook alle andere on-age optimalisatie elementen mee te nemen zoals het optimaliseren van de meta-tags, headings en afbeeldingen. Dit onderdeel is van groot belang voor de start van een campagne waardoor je dit onderdeel tot in de puntjes onder de knie moet hebben.

Kunnen linkbuilden

Tot slot is het als medior SEO specialist Haarlem ook van belang om de websites die je volledig hebt kunnen opbouwen te voorzien van autoriteit. Hierbij komt linkbuilding en een passende strategie kijken. Zo dien jij onder de knie te hebben hoe je zelf eenvoudig aan de slag kunt gaan om links naar pagina’s te vergaren om de autoriteit een boost te geven. Het inkopen van links? Dat gaat niet meer werken en heeft een negatief effect als je dit gaat gebruiken in je sollicitatieprocedure.