Hoe tot rust komen in de natuur

hottub-bestellen

Tot rust komen in tegenwoordig echt een noodzaak! We maken onze levens steeds drukker en onze to-do lists zijn tegenwoordig veel langer in vergelijking met jaren geleden. We multitasken meer en willen alles in een sneller tempo afmaken. Maar een balans behouden in je leven is natuurlijk daarom nog belangrijker geworden! Gelukkig is dat goed te voorkomen door self-care momenten in te lassen. Een kunststof hottub is daarbij bijvoorbeeld een erg leuke en goede manier om buiten in je tuin en de natuur tot rust te komen.

Loop op blote voeten buiten

Misschien heb je ooit weleens de neiging gehad om lekker je sokken en schoenen uit te trekken en gewoon op je blote voeten buiten te lopen. Het zit eigenlijk een beetje in ons DNA dat we de bladeren en het gras onder onze voeten willen voelen. Dit gevoel dat je huid de grond raakt heeft een rustgevende werking. Als je bijvoorbeeld een grasveldje in je tuin hebt en de hottub verwarmen, is het daarom ook zeker aan te raden dit te doen. Zo kan het zelf helpen om beter te slapen als je elke dag op blote voeten loopt buiten en kan het helpen om stress te verminderen.

Luister naar het geluid van de natuur

Niet alleen wat je aanraakt maar ook wat je hoort is een self-care moment op zich om jezelf tot rust te laten komen. Zo kunnen geluiden van bijvoorbeeld vogels of andere dieren en insecten ervoor zorgen dat je minder stress ervaart en ook helpt het om stress te voorkomen. Een idee zou kunnen zijn om lekker in je hottub in de tuin te genieten van de geluiden die de natuur met zich meebrengt en je echt te focussen daarop. Door diep in en uit te ademenen en je ogen te sluiten, zodat je echt in het moment leeft. Uiteindelijk hoor je dan zelf je eigen ademhaling en hartslag.