De overname van een assurantieportefeuille en meer financiële processen

overname assurantieportefeuille

Wie besluit zich te voegen in de markt van de financiële dienstverlening, heeft een goede hoeveelheid basiskennis nodig. Assurantiën, hypotheken, portefeuilles, beleggingen… Er zijn eindeloos veel processen en producten die ingewikkeld maar ook boeiend zijn. De overname van een assurantieportefeuille bijvoorbeeld is een ingewikkeld proces waar enige achtergrondinformatie niet misplaatst is.

overname assurantieportefeuille

Wat is een assurantieportefeuille?

Wie een verzekering afsluit, heeft in principe een assurantie. Het is namelijk een synoniem voor verzekering. Bij assuranties worden er afspraken gemaakt tussen een verzekeraar en verzekeringnemer. De verzekeringnemer betaalt meestal een premie per maand of per jaar om een risico af te dekken. De verzekeraar zorgt er dan voor dat dit risico gedekt is voor de verzekeringnemer.

Particulier en voor bedrijven

Op particulier niveau is dit niet heel ingewikkeld, denk maar aan je reisverzekering of je zorgverzekering. Maar ook grote bedrijven willen bepaalde risico’s afdekken en dan wordt het een lastiger verhaal. In dit geval schakelen zij vaak een tussenpersoon in om te bemiddelen tussen de partijen. Zo komen ze er sneller uit met gunstige voorwaarden voor alle betrokken partijen. Al deze verplichtingen en regels tussen de partijen komen in een assurantieportefeuille in beheer van de tussenpersoon.