Beton cire kan ook in de keuken gebruikt worden

Beton cire kopen wordt vaak gedaan voor gebruik in de badkamer. De voornaamste reden hiervoor is de waterbestendigheid van het materiaal. Het kan dus tegen direct water en tegen een vochtige omgeving. Een andere plek in huis waar deze omstandigheden zijn is in de keuken. Ook hier is beton cire goed te gebruiken. Zowel in de badkamer als de keuken kan het materiaal op de vloer of op de muur gebruikt worden. In de badkamer is er nog de mogelijkheid om beton cire te gebruiken voor een badkamermeubel en in de keuken kan je het aanrechtblad van beton cire maken.

Verschillende opties voor een aanrechtblad

Het gebruik van beton cire voor een aanrechtblad kan op meerdere manieren. Ten eerste kan je kiezen voor een standaard model aanrechtblad. Een andere optie is een standaard aanrechtblad dat doorloopt aan de zijkant van de keuken tot aan de grond. Dit is een goede optie als je een eiland hebt of als je een keuken hebt waarvan de ene zijkant niet tegen de muur aan staat. Dit is een prachtige manier om toch die anders saaie kantjes mooi af te werken. Voor al deze aanrechtbladen kan je natuurlijk volledig zelf de kleur samenstellen. Een ander voordeel van beton cire voor de keuken is dat het materiaal erg makkelijk schoon te maken is.

De keuken tot een geheel maken

Betonlook verf kan gebruikt worden voor het verven van accessoires. Als je bijvoorbeeld in je keuken wat hogere plankjes hebt kan je hier leuke frutseltjes op zetten. Het is al helemaal leuk als je deze kan verven zodat ze eruit zien alsof ze van hetzelfde beton zijn gemaakt als het aanrechtblad. Door deze dan in de keuken te gebruiken wordt de inrichting van de keuken echt een geheel. In plaats van betonlook verf kan je hier ook gebruik maken van kalkverf wat weer een unieke uitstraling geeft.